Luisteren

Dick's platenbar (mooie muziek 5)
Luisteren · 28. april 2022
Muziek speelde in ons gezin een bescheiden bijrol. Zo ben ik als jongste bijna niet door mijn zussen en broers muziekkeuze aangeraakt voor zover zij al een uitgesproken smaak hadden. Het was een lp met Sander van Marion en George Zamfir of Benny Neyman (Ben je daar?) van broer Rink en Magna Carta van zus Zwanny (wat wel nog steeds fijne muziek is). Ik kreeg soms van Anko (vriend), wiens broers een eigen illegale zender hadden, bandjes met muziek.
Mooie muziek (4) - Stevie Wonder "They won’t go when I go"
Luisteren · 12. maart 2022
Sommige zangers gaan een heel leven met je mee. Voor mij is een daarvan Stevie Wonder. Hoewel niet per se fan, ben ik wel altijd gecharmeerd van zijn muziek en eigenlijk weet ik niet waarom. Totdat ik dit nummer 'ontdekte'. Waarschijnlijk zegt het meer van mij dan van Stevie dat het zolang geduurd heeft dat ik het nummer leerde kennen.

Mooie muziek (3) - Lip Dub Tambureddu
Luisteren · 08. maart 2022
Tien tot vijftien jaren geleden waren flashmobs en lipdubs erg populair. Het hele Hyves stond er vol mee. Een van de vrolijkste staat hieronder. Als ik een likje goed humeur uit een potje nodig heb, kijk ik hier naar. Succes gegarandeerd.
Mooie muziek (2) - The Passion 'Wat is mijn hart?"
Luisteren · 24. februari 2022
In een zuurder leven zou je bij dit lied en deze uitvoering allerhande kanttekeningen kunnen plaatsen; over de verwording van het Passieverhaal (velen draaien zich immers in hun graf om), over het lied van Marco, over de blik van Frans, musicalstemmen, het mag allemaal.

Mooie muziek (1) - Marike Jager ‘Space’
Luisteren · 23. februari 2022
Opeens moest ik denken aan Bieslog, het blog van Wim de Bie dat hij maakte in de eerste jaren van het internet. Dat volgde ik met plezier. Hij poste zo af en toe mooie muziek (als hij er behoefte aan had), met geen of een kleine toelichting. Ik herinner me zo drie keer dat ik de cd kocht en overdonderd werd door de schoonheid van het aangeprezen stuk. Wat een goed concept was dat en wat kan dat nu gemakkelijker uitgevoerd worden.
Jeune premier
Luisteren · 07. september 2021
Yevgeny Kissin speelt La Campanella, Royal Albert Hall, 1997. Kijk, luister en geniet.