Sport

Goede voornemens hoeven niet ingewikkeld te zijn
Sport · 04. januari 2022
Het aantal mensen dat het hebben van goede voornemens rond nieuwjaar zinloos vindt, houdt gelijke tred met het aantal mensen dat die goede voornemens heeft. Ik behoorde lange tijd tot de eerste groep, totdat ik besefte dat die houding vooral een gemakzuchtig excuus was om niet na te hoeven denken over de vraag of er in mijn leven en levensstijl gewoontes waren die wellicht verbetering of verandering behoefden – laat staan dat ik die verandering ook daadwerkelijk door zou voeren.
Het Scheldepeloton
Sport · 29. september 2021
De afgelopen maandagen heb ik welhaast ademloos gekeken naar de onwaarschijnlijk tedere serie ‘Het Scheldepeloton’ op Canvas. Een zesdelige documentaireserie van Lieven van Gils over vijf wielrenners uit Gent, vrienden, die eind jaren negentig/begin deze eeuw allen hetzelfde doel hadden: profwielrenner worden. Samen trainden ze daarvoor onder meer uren en uren langs de Schelde.

Bijgeloof
Sport · 12. juni 2021
Ik heb nieuwe kousen. Compressiekousen. Fluorgeel. Aan mijn moeder gevraagd en gekregen voor m’n verjaardag ook al vindt ze dat ik voor schut loop in deze kousen, zowel voor wat betreft de kleur als de lengte. Ik had eerst roze gevraagd, maar dat was een brug te ver. Toen mijn moeder ze zag moest ze hard lachen. Zulke kousen kende ze wel, dat waren steunkousen, zo oud was ik nou toch ook nog niet!
Sport · 09. mei 2021
“Het is gezien, het is niet onopgemerkt gebleven.” Een klassieke zin uit een klassiek boek, ‘De Avonden’ van Gerard Reve. Hoewel onbedoeld blijkt hij voor de gemiddelde recreatieve hardloper met deze zin een visionair geweest te zijn.

Sport · 09. mei 2021
Rust. Reinheid. Regelmaat. Opvoedingsregels die nooit helemaal uit de mode zijn geraakt, alhoewel het dagelijkse leven in deze tijd het wel erg moeilijk maakt om je goed aan de regels te houden.