· 

Kleurrijke herfst- en winterkleren

De herfst- en wintermode is al een poosje gearriveerd in de winkel en op het web. Hoewel ik met volle teugen kennisneem van wat er over ons uitgestort wordt aan moois, leidt het ook tot oneindige frustratie: zoveel schoonheid dat onbereikbaar blijft, want sinds ik van werkomgeving ben veranderd vraag ik me geregeld af wanneer ik een bepaald kledingstuk zou kunnen dragen. 

 

Ik ben erg gevoelig voor uitgesproken kleuren. Daar is dit modeseizoen niet te weinig aan. Hieronder een willekeurige top 5, die er volgende week weer heel anders uit zou kunnen zien, want mijn hart is veel te groot.


1. Closed: gele trui (alpaca) - bij Oeben's Mercantile

In mijn herinnering is Closed een vrouwenmerk, maar ik weet al jaren beter. Ik ben heel enthousiast over de 'knitwear' van Closed. De truien hebben vaak een stoere uitstraling, maar zijn wel gemaakt van het fijnste materiaal, zoals deze die gemaakt is van alpaca. 

 

Ik heb nogal een kippennekje en dan is een coltrui je beste vriend. Deze zijn van Closed onovertroffen, juist vanwege die combinatie van stoerheid en fijne kwaliteit.

 

Closed ligt niet bij al te veel mannenwinkels in Nederland, maar deze trui in deze kleur is te koop bij een van de mooiste zaken bij mij in de buurt: Oeben's Mercantile aan het Oudkerkhof in Utrecht. Ook al vind je de trui niks, een bezoek aan deze winkel is al je tijd waard met een collectie van denimstoer tot gekleed!2. Alpha Studio: paarse trui (Geelong) - bij de Grand Central Lounge

Als je toch op het Oudkerkhof bent, kan je bij de nieuwe parel van Oeben's, The Grand Central Lounge, deze prachtige trui van Alpha Studio van Geelong wol bemachtigen. Deze wol komt van het Geelong lam uit Australië. De wol die gebruikt wordt is de wol van de eerste keer dat het lam geschoren wordt. 

 

Wat een diepe kleur is dit zeg, op een witte broek komt de trui volledig tot zijn recht.

 

 

Alpha Studio komt uit Florence en maakt kleding in de beste Italiaanse traditie. Hoewel het merk nu meer dan alleen knitwear verkoopt, is dat wel de basis. Op de website vertelt het merk dat het zich richt op 'essential elegance' en hoewel ik niet precies weet wat dat betekent, is streven naar elegantie het enige wat blijft.3. Altea: blauwe coltrui (merino) - bij Society Shop

Altea ken ik dan weer vooral van de sjaals, maar zoals veel merken geldt ook voor hen het spreekwoord 'schoenmaker blijf bij je leest' niet. Dat betekent overigens niet dat er dan geen mooie dingen gemaakt kunnen worden zoals deze coltrui van merinowol laat zien. Ik vind de kleur fantastisch.

 

De Society Shop verkoopt deze trui. De winkel is denk ik vooral bekend voor zijn pakken, maar heeft elk seizoen wel een aantal prachtige truien in de collectie. In veel grote steden zit gelukkig nog wel een fysieke zaak, zodat je deze trui kunt passen en voelen, dat is toch het mooiste wat er is.4. Suitsupply: oranje overjas (Casentino wol)

De jas komt meteen brede riem. Ik houd daar nooit zo van, maar het is wel bijzonder.

 

De jas is uiteraard op de website van Suitsupply te verkrijgen, maar in de meeste grote steden is ook nog wel een fysieke vestiging te vinden, zodat je de jas kunt passen.

Over een pakkenfabriek gesproken. Suitsupply is toch vooral groot geworden door de verkoop van snelle pakken voor een redelijke prijs. En terecht wat mij betreft. Het is gemakkelijk om Suitsupply weg te zetten als een zwakke en goedkope afspiegeling, maar daarmee doe je het merk onrecht. Je kunt ook stellen dat Suitsupply de Nederlandse man die een pak nodig heeft geleerd heeft dat dat ook mooi gesneden kan met luxe materialen.

 

Deze overjas van Casentino wol is wel de overtreffende trap van kleur en elegantie. Het spat eraf, mede doordat de jas doublebreasted is en revers tot in de oneindigheid heeft. 

 

Casentino wol komt uit de Casentino vallei in Toscane en de oorsprong gaat terug tot de veertiende eeuw toen de wol onder meer gebruikt werd voor monnikspijen. Kenmerkend is de oranje kleur, die in de negentiende eeuw is ontstaan als gevolg van een fout in een kleurexperiment, en de 'gepilde' structuur. De stof is daardoor wat grover, maar biedt ook meer warmte.

 

 5. Suitsupply: felgroen jasje / overshirt (Casentino wol)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdat ik zowel de wol als de kleur indrukwekkend vind nog een jasje in Casentino wol gemaakt door Suitsupply. Groener dan groen is niet mogelijk. Ook in dit geval overtuigt het hele plaatje, de stof, de kleur en de snit. De winter kan maar komen.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Ray (woensdag, 02 november 2022 12:18)

    Ha! Eindelijk weer een stukje. Ik heb ze gemist. Dat groene jasje begrijp ik wel. Dank.

  • #2

    Mary (donderdag, 17 november 2022 18:26)

    Ik heb voor deze herfst/winter een kort felgroen winter jurkje gekocht! � Vond het een spannende kleur maar ben er heel blij mee!