Lezen

Lezen · 18. april 2022
Ofschoon. Cruijffwoord, hij gebruikte het te pas en te onpas als stopwoordje en al van begin af aan.
Lezen · 17. maart 2022
Ik ben liefhebber. Ook van mooie woorden en woordcombinaties. Het mooist zijn ze als er meteen een beeld of een hele wereld mee wordt opgeroepen. Dat het er in een keer is, zonder er over na te hoeven denken. Als een zeker weten. Eerste combinatie: Een ravissante schoonheid.

Amos Muis blijft een dagje thuis
Lezen · 27. december 2021
Worden als een kind, dat moet je. Om te geloven, om je te blijven verwonderen, om de wereld met onbevangenheid tegemoet te blijven treden, om in contact met het kind in jezelf te blijven. Maar zijn als een kind is veel moeilijker dan gedacht. De beslommeringen van alledag zijn meestal maar al te volwassen, verwondering en onbevangenheid ver te zoeken.
Haruki Murakami, 'Een kat achterlaten, Herinneringen aan mijn vader'
Lezen · 28. juli 2021
Vaders en zonen of in dit geval: zonen en hun vaders, het is onuitputbare bron. Nooit vier handen op een buik, op die van Zoon en Vader na. Dat blijkt ook weer uit Haruki Murakami's 'Een kat achterlaten, Herinneringen aan mijn vader', vaak is de relatie moeizaam en complex.

Opdracht PABO - Inleiding kunst
Lezen · 20. juni 2021
Voor mijn opleiding tot docent in het basisonderwijs moest ik voor het vak Inleiding Kunst een artistiek product maken. Dat heeft geleid tot het beschrijven van een herinnering aangevuld met tekeningen. Het gaat over een indrukwekkende periode uit mijn leven, dit weekeinde precies vierendertig jaar geleden.
Remco Ekkers overleden
Lezen · 11. juni 2021
Remco Ekkers was een van mijn docenten op het Ubbo Emmius (later NHL). De eerste les vergeet ik nooit meer. Ik kwam binnen, waarschijnlijk niet alleen maar in een groepje, en de docent, die er al was, kwam op me af, stak zijn hand uit, keek me indringend aan en stelde zich voor: Remco Ekkers. Ik zal mijn naam gestameld hebben en de rest van de les vol zijn geweest van die begroeting. Het was indrukwekkend.